• TH01A
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • TH11
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • TH13
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Thornfield ani 02

Situated on the peak of a countryside hill in Richmond, North Yorkshire, Hillside House is in an area of ‘Special Landscape Interest’. Since the 1920s the house has been extended several times, resulting in an awkward plan for living. Its poor condition, limited volume and awkward orientation on the site provided a project brief to completely renovate the house and to substantially extend, doubling the internal floor area.

The new plan was to locate service and utility spaces towards the site’s perimeter. This allowed the living spaces to be opened up to the new extensions, which (re)orientate towards the breathtaking views, maximising available light and accommodating an open living environment.